Else Nobel introduceert Conny Rietema van “Saar aan huis”. Conny geeft uitleg over de algemene werkwijze van deze particuliere organisatie. En hoe deze “Saars” en “Brams” voor ondersteuning van, of ter vervanging van de mantelzorgers ingezet kunnen worden. Vooraf is er een intake, waarbij wensen en mogelijkheden worden besproken en vastgelegd. De “Saar” wordt gezocht bij de specifieke vraag en de afspraken worden vastgelegd. De kennismaking kan dan volgen.

Conny geeft nu het woord aan Pouwlien A-tjak. Zij is zo iemand die als “Saar” wordt ingezet. Ze geeft voorbeelden van  werkzaamheden bij verschillende cliënten. Dat kunnen zaken zijn als: de koelkast op houdbaarheid van producten controleren; samen lunchen; samen boodschappen doen; maar ook wandelen, en of fietsen. 
Else bedankt beide dames voor hun heldere bijdrage.

Na de koffie vraagt Else naar de ervaringen van de aanwezigen met betrekking tot respijtzorg, en van welke  specifieke vorm nu gebruik wordt  gemaakt en welke vorm voor de toekomst wenselijk zou zijn. Ze vraagt om dit aan het uitgereikte formulier toe te vertrouwen. Deze gegevens worden verzameld en voor onderzoek gebruikt.