Excursie Blikmuseum Langoed Welgelegen

Op de zonnige donderdagavond van 13 juli, reizen we met een enthousiaste groep mantelzorgers af naar Koekange. Mieneke Bout met haar team, ontvangt ons hartelijk in Landrestaurant De Hooiberg(Langoed Welgelegen- Blikmuseum), met koffie en huisgemaakte heerlijke koek. Vervolgens neemt ze ons mee in de wereld van haar blikkenverzameling. Na haar boeiend verhaal is het tijd voor een tweede bakkie.

Er komen veel herinneringen boven als we rondlopen in het museum. Blikken in alle soorten en maten: Douwe Egberts, King, Kwatta, Tjoklat, Peli, Brasso, W.A. Scholten, Bruintje Beer, Vredenstein , Bolletje, Pickwick. enz. Verhalen worden gedeeld terwijl Mieneke rondloopt om vragen te beantwoorden en sommige blikken met wetenswaardigheden of een anekdote te showen.

Aan de bar bestellen we nog een drankje en praten ondertussen na over blikken en wat verder nog ter tafel komt. Else bedankt het team van de familie Bout voor de gastvrijheid en de heren die deze locatie hebben gekozen. Gezien de positieve reacties, mogen we op een geslaagde avond terugkijken.

Hieronder nog wat foto's . Deze lopen vanzelf. wil je ze iets beter zien dan klik ze afzonderlijk aan